La propietària de l’Hostal la Masia de Manresa, Tània Infante, és la nova presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC). Substitueix Jaume Pont, que no va optar a la reelecció. Pont va assumir el càrrec el 2012.

L’elecció s’ha fet aquesta setmana i és per un període de quatre anys. Infante va presentar les línies bàsiques que pretén portar a terme el capdavant de l’entitat comercial, programa que ha d’acabar de conformar els propers dies amb la nova junta directiva que sorgeixi.

Infante es proposa mantenir el llegat dels antecessors en aquest càrrec i «restar fidel als objectius fundacionals d’una entitat amb una llarga trajectòria en pro del comerç manresà».

També «obrir molt més l’entitat per tal que tothom hi trobi el eu espai», i en aquest sentit «establir sinergies i acords amb la resta d’associacions amb la finalitat d’aconseguir un punt de trobada i una coordinació plena i efectiva».

Les noves tecnologies també són al punt de mira d’Infante. Es proposa treballar «de manera decidida per millorar el posicionament en línia, el comerç 3.0 i l’E-comerç dels comerciants de la ciutat.

Donar suport legal i tècnic als associats, que la veu del comerç manresà s'escolti, projectar la marca «Manresa+Comerç «com un actiu de vitalitat, diversitat i força», i continuar treballant amb les institucions públiques «per ser més eficients, liderant aquells projectes que siguin d’interès transversal», són altres objectius de la nova presidenta de la UBIC, Tània Infante.

Relleva Jaume Pont, sommelier i responsable de la botiga Setè Cel de Manresa. Va ser l’únic candidat que es va presentar per fer-se càrrec de la presidència de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), el 2012. Pont va substituir aleshores Xavier Lanza, que va estar 13 anys al capdavant de l’entitat.