El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya participaran, avui, en l'acte inaugural del XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana. Serà a 2/4 de 12 del migdia al teatre Kursaal de Manresa.

Unes 400 persones, entre acadèmics, científics, professionals i estudiants de diferents àmbits, es trobaran a Manresa, avui i demà, per posar a debat la situació actual de les polítiques de salut i la llengua als territoris de parla catalana. Aquesta és la primera vegada que la capital del Bages acull aquest congrés, que es va celebrar per primera vegada l'any 1913 a Barcelona i que arriba a la 20a edició.

El congrés l'organitzen la Fundació Alsina Bofill de l'Institut d'Estudis Catalans i la Fundació Althaia. Copresidit pel Dr. Lluís Guerrero i Sala i el Dr. Miquel Vilardell i Tarrés, posarà a debat quatre grans blocs temàtics.

A banda de les ponències, inclou una part cultural. Avui, a 2/4 de 9 del vespre, la Polifònica de Puig-reig oferirà un concert al Kursaal obert al públic i que s'inclou en la Vigília de Sant Lluc (vegeu el text superior). La recaptació es destinarà al futur Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia. També proposa una marató per enriquir la Viquipèdia de continguts sanitaris de la Catalunya Central.