’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d’Esports, continua el seu treball per millorar les condicions dels equipaments esportius de la ciutat. Amb aquest objectiu avui s’han presentat els treballs de modernització realitzats les darreres setmanes a la pista poliesportiva exterior del Pujolet que contribuiran a millorar la polivalència del paviment per a tots els esports que es practiquen en aquest equipament municipal.

L’acte de presentació d’aquestes millores ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; el regidor d’Esports, Jordi Serracanta; i de Remei Belmonte i Joan Ontiveros, representants del Club Patí Manresa. Hi ha assistit també Manel Méndez, delegat comercial de Composan, empresa que ha treballat a la pista.

Junyent ha mostrat la satisfacció per l’estrena “aquesta mateixa tarda de les noies del patinatge” de les millores i ha valorat el treball que s’està fent amb “pocs recursos” però amb “excel·lents resultats per al bon funcionament de les entitats esportives de la ciutat que continuen creixent”. L’alcalde ha subratllat la bona feina realitzada "amb el suport de l'entitat Club Patí Manresa en aquest tradicional espai de la ciutat que sempre ha estat un centre neuràlgic de l’activitat esportiva”.

Serracanta també ha valorat de forma molt positiva aquesta actuació “amb el qual hem aconseguit una pista molt digna, amb un nou paviment per aconseguir la màxima polivalència”. El regidor ha remarcat el fet que podrà ser utilitzada pels clubs de Hockei, Patinatge i Futbol Sala, sinó també per molts altres usuaris de la ciutat, i continuar així reforçant el mapa de ciutat poliesportiva”.

Una pista que facilita la polivalència esportiva

L’actuació ha tingut un cost de 12.647,50 euros i ha consistit en el poliment del terra existent, segellat de les juntes de dilatació i l’aplicació de resines de poliuretà bicomponent especial que facilita la pràctica de qualsevol esport de sala, així com també la pràctica del hockey i el patinatge a nivell amateur i professional. Els treballs de millora han inclòs el marcat i pintat de les línies del joc i el pintat del logo de Manresa al mig de la pista.

Aquesta actuació de suma a la realitzada l’any passat en la qual es van reparar les quatre tanques posteriors de les porteries de la pista poliesportiva exterior i de dues tanques de la pista interior.

Els principals beneficiaris d’aquestes millores són el Club Matí Manresa i el Manresa Futbol Sala, que tenen la seva seu a les instal·lacions del Pujolet. Així mateix, aquest equipament és utilitzat per moltes altres activitats esportives vinculades a les escoles de la ciutat, grups d’Ampans o persones usuàries del Centre de Dia.

El Club Patí Manresa va néixer el desembre de 2004 i va ser oficialment enregistrat en el Consell Català de l´Esport a l´abril de 2005. Comença la seva activitat en la pista coberta del barri dela Fontdels Capellans. En la temporada 2007/08 el Club s´obre més al món del patinatge i crea una nova Secció de Patinatge Artístic. La temporada 2010/11 el Club trasllada la seva activitat al pavelló municipal del Pujolet. Desprès de diverses temporades en aquest pavelló, el Club compta amb 10 equips d’hoquei federats i uns 55 patinadors enla Seccióde Patinatge Artístic. En total el club compta amb més de 130 esportistes.

El Manresa Futbol Sala també té la pista del Pujolet com a la seva seu. El club va néixer el 1979 amb el nom Escodines Manresa i durant els seus 38 anys d’història havia disputat els partits a les Piscines Municipals, aLa Salle, a Sant Joan de Vilatorrada i, finalment, al Pujolet. Actualment compta amb 7 equips en totes les categories (primer equip, juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí). El primer equip (Eternam F.S.) juga la Segona DivisióB i en les dues darreres temporades ha disputat la Copa de Catalunya disputada al Nou Congost.