L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat avui la resolució de convocatòria d'un Ple Municipal Extraordinari urgent, que tindrà lloc aquest dimecres, 25 d'octubre de 2017, a 1/4 de 10 del matí, per debatre una moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

L'Ajuntament s'afegeix així a la proposta de l'AMI i l'ACM, que han demanat als consistoris que aprovin aquesta moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El Ple Municipal extraordinari de l'Ajuntament de Manresa tindrà lloc aquest dimecres, 25 d'octubre, a 1/4 de 10 del matí, al Saló de Sessions de la Casa Consistorial. A l'ordre del dia només hi ha el debat de la moció que presenten els grups de CDC, ERC, CUP, DM i el regidor Miquel Davins per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), han proposat que els consistoris del país aprovin una moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. La proposta de l'AMI i l'ACM és que els plens es realitzin des d'avui i fins dimecres, dies previs a la sessió del Senat per a l'aprovació de l'article 155, prevista per divendres, 27 d'octubre.

La moció vol visualitzar el rebuig a l'aplicació d'aquest article i mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions, amenaçades per l'acord entre el PP, PSOE i C's per a la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La moció subratlla l'evidència que davant d'un problema polític l'única resposta de l'Estat espanyol ha estat només la repressió i la retallada de drets.