Una trentena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages s'han aplegat al carrer de l'Era d'en Coma per frenar un desnonament amb la seva presència.

Els activistes donen suport amb la seva mobilització a una membre de la plataforma que es veu immersa en un procés de desnonament a causa de no poder pagar el lloguer. Segons la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme porten tres setmanes seguides aturant el desnonament el mateix dia que s'havia d'executar.

La situació és fa cada cop més complexa perquè malgrat els esforços fets al jutjat i a l'Ajuntament els activistes expliquen que no s'ha pogut posar fre al procediment i es resistiran a que s'executi amb l'afectada tancada a l'interior de l'habitatge. La PAHC esperava la comitiva judicial amb força nervis. "És tremend que vulguin deixar a la Nouzha sense sostre", manifestava un portanveu.

Sempre segons la PAHC, l'Ajuntament s'ha ofert a pagar el lloguer mentre no es troba una solució a la situació, però això no ha frenat el procediment, fins ara. La presència de la PAHC ha evitat el desnonament, però el procediment continua i asseguren que això genera molta tensió i inseguretat a l'afectada.

La PAHC denuncia novament la manca de pisos públics per atendre casos d'emergència social i alerten que la desconfiança de la iniciativa privada dificulta que es pugui arribar a acords que passin perquè els afectats puguin llogar pisos assequibles comptant amb el suport de l'Administració, si el necessiten, per fer front al lloguer.

Serveis Socials en fa seguiment

Pel que fa al cas de desnonament, l'Ajuntament de Manresa assegura que els serveis socials municipals coneixen el cas i han fet "tot el seguiment".

Ahir, "personal de Serveis Socials també ha estat present davant de la finca afectada amb l’objectiu d’aturar el desnonament" i ha ofert al propietari fer-se càrrec del deute del lloguer. Aquesta oferta ja figurava a l’escrit al jutjat. Però, segons l'Ajuntament, "la propietat s’hi ha negat i aleshores el jutjat no atura el desnonament", tot i que ahir es va ajornar no es coneix la nova data per executar-lo.

L’Ajuntament assegura que "continuarà intentant parlar amb advocats de la propietat per fer de mitjancer". Mentrestant, per a la família afectada, l’Ajuntament tramita la mesa d’emergència de l’Agència Catalana de l’Habitatge per si fos necessari.

També vol deixar constància que "aquest any l'Ajuntament disposa de dos pisos més per a emergències, una línia ja prevista dins del pla d’habitatge".