La campanya per posar la vacuna contra la grip a Manresa va començar, dilluns, amb unes 500 persones vacunades. Més de 200 vacunes als ambulatoris que gestiona la Fundació Althaia (CAP Barri Antic i CAP les Bases) i prop de 300 als que gestiona l'ICS (CAP Bages i CAP Sagrada Família).

La campanya durarà un parell de mesos i, pel que fa a la regió sanitària de la Catalunya, que representen el 7% del total d'1.200.000 dosis que ha distribuït el departament de Salut. En la campanya contra la grip de l'any passat, a les nostres comarques se'n van distribuir 78.817 dosis, de manera que, enguany, se n'han previst 5.183 més.

L'objectiu d'enguany és augmentar el percentatge de vacunació en dones embarassades, que és d'un 3%. Com a novetat, les més de 3.000 farmàcies de Catalunya s'implicaran en la campanya impulsant la vacunació dels grups de risc i entre els seus professionals.

La campanya s'adreça a persones amb problemes de salut crònics; internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.; dones embarassades; persones amb obesitat mòrbida; i de 60 anys o més. També s'han de vacunar les que poden transmetre la grip a persones d'alt risc (professionals de la salut i cuidadors), així com policies, bombers, personal de protecció civil i que treballa en emergències sanitàries i en institucions penitenciàries.