Aquest dimarts el cim del Collbaix es va llevar sense mostrar la seva emblemàtica estelada. Un lector que va visitar el cim va assegurar a Regió7 que el pal era al terra i que la bandera ja no hi era. Aquest dimecres al matí seguia igual. Com es pot apreciar a les fotografies, algú ha descollat el pal, l'ha deixat caure i ha tret la bandera.

Aquesta no és la primera vegada que el pal apareix al terra. Una de les vegades que va tenir lloc un episodi com el d'aquesta setmana va ser per la vigila de l'Onze de Setembre del 2015, quan l'estelada del Collbaix va aparèixer cremada i amb el pal tombat. Aleshores es va atribuir l'acció a una bretolada prèvia a la Diada.

El Centre Excursionista de la Comarca del Bages, en concret la secció de parapent, i l'ANC renoven un cop l´any, com a mínim, l´estelada que hi ha al capdamunt del turó més alt del terme de Sant Joan de Vilatorrada, que comparteix amb Manresa.

Fa uns deu anys el Centre Excursionista va decidir canviar el pal de fusta que hi havia per fer onejar la bandera per un de metàl·lic perquè uns brètols el van serrar, però no sembla que això impedeixi a qui s'ho proposa tombar l'estelada.