La celebració a l'entorn del Dia de la Seu gairebé ha arribat al seu equador. S'han dut a terme dues de les activitats programades -la missa solemne seguida de jornada de portes obertes i la conferència de l'historiador Joaquim Aloy «1936. Objectiu: Salvar la Seu»-, i durant els darrers dies del mes d'octubre tindran lloc la resta d'actes.

Avui dijous, a les 8 del vespre a la sala gòtica de la Seu de Manresa, l'historiador Josep Galobart oferirà la conferència «La restauració de la Seu en el temps de les Bases de Manresa».

Dissabte, a les 8 del vespre a la basílica, tindrà lloc un concert del grup vocal Brevis et Solemnis, especialitzat en música religiosa, que interpretarà un programa centrat en obres sacres de Mozart, Haydin i Schubert.

Finalment, dilluns que ve, també a les 8 del vespre a la basílica, concert coral de la formació Kammerchor Reutlingen d'Alemanya sota la direcció de Marcel Martínez, col·laborador de la Capella de Música de la Seu en la missa de festa major com a organista.