Una trentena de treballadores i treballadors de serveis socials, principalment de l'Ajuntament de Manresa, i també d'algunes entitats socials vinculades amb l'administració han començat a formar-se per detectar possibles casos de persones vinculades a organitzacions terroristes.

Divendres al matí, al casal de les Escodines, ha tingut lloc una sessió adreçada a treballadores i treballadors de Serveis Socials, que té per objectiu donar eines per detectar i prevenir casos d'extremisme violent. La sessió va ser sol·licitada per l'Ajuntament després dels atemptats terroristes islamistes d'aquest estiu a Barcelona i Cambrils.

Poc després dels atemptats de l'estiu a Barcelona i Cambrils, la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Manresa va sol·licitar a la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generlalitat la realització d'una sessió sobre prevenció de l'extremisme violent , en la mateixa línia de les que ja es fan per a altres col·lectius, com ara de l'ensenyament.

La resposta va ser positiva i s'ha concretat en la sessió al casal de les Escodines. Es tracta d'una sessió pilot, la primera que es porta a terme per a aquest col·lectiu, que es farà també posteriorment en altres poblacions.