El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa. Des d'ahir el document ja és vigent. Queda derogat el Pla General del 1997 i la ciutat es regirà des d'ara pel nou document urbanístic.

Amb l'aprovació de la modificació del text refós del POUM aprovada al ple municipal del 21 de setembre, poc després, el dia el 26, el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, va donar conformitat al text refós del pla i en va ordenar la publicació.

El document ja és consultable al registre de planejament urbanístic de la Generalitat de Catalunya i a la pàgina web del POUM al portal municipal.

L'expedient per a la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Manresa es va iniciar el mes de juny del 2012 i els darrers 5 anys s'hi ha estat treballant.

El document va ser aprovat definitivament el 6 de juny del 2017 però es va suspendre la seva publicació a l'espera de l'aprovació d'un text refós que incorporés algunes esmenes, que són les que recull el document aprovat el 21 de setembre.