El meteoròleg Francesc Mauri farà avui, a 2/4 de 12 del migdia, la xerrada inaugural de la fira Ecoviure -la conferència es titula «Stop CO2»-, i a la 1 del migdia tindrà lloc l'acte inaugural i el lliurament del premi al millor producte.

A l'acte hi ha prevista l'assistència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president del comitè executiu de Fira de Manresa i de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals; i el regidor de Qualitat Urbana i Serveis i president de la comissió organitzadora d'Ecoviure, Jordi Serracanta.

La fira mostrarà durant el cap de setmana les darreres novetats en productes sostenibles. La fira, que en edicions passades ja ha fet una aposta important pel sector de la mobilitat sostenible, enguany fa un pas endavant amb la complicitat de 7 grans marques del sector de l'automoció que hi portaran els seus vehicles. Aquesta mostra del vehicle elèctric serà una de les principals novetats d'Ecoviure i, a més, oferirà als visitants de la fira la possibilitat de provar els vehicles exposats.

Expositors especialitzats

Les energies renovables, el tèxtil sostenible, la bioconstrucció o l'alimentació ecològica són altres sectors que tindran presència a la fira, amb expositors especialitzats que mostraran els seus productes i organitzaran tallers o xerrades.

En el cas del sector de l'alimentació, es podran tastar diferents productes mitjançant l'ecotiquet, un tiquet que es posarà a la venda al preu de 5 euros i que donarà dret a diferents degustacions.

La Manresa Solidària posarà a l'abast dels visitants activitats que combinaran diferents formats: taller de cuina, concert-homenatge i conèixer de primera mà la cooperativa Som Energia. A més a més, hi haurà estands d'experiències de consum conscient: la botiga de comerç just del Bages, Yamuna i la Fundación Vicente Ferrer.