Els 90 alumnes de la facultat de Medicina de la UVic-UCC han iniciat les activitats de simulació al Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic ubicat al Campus Manresa.

Els alumnes treballen els continguts de les assignatures «Habilitats d'investigació i lectura crítica» i «Estructura, funció i Homeostasi 1, 2 i 3» a través de la simulació de casos.

El CISARC, que té les seves instal·lacions a la Clínica Universitària d'UManresa, acollirà amb una periodicitat mensual les activitats de simulació dels estudiants de medicina durant aquest primer curs d'activitat de la facultat.

La formació a través de la simulació està integrada en totes les assignatures de Medicina per treballar les competències que estan relacionades amb els continguts del temari.

Segons ha explicat la UVic-UCC, la facultat de Medicina neix amb la voluntat d'oferir una formació comunitària i integral de metges, que situï el pacient en el centre del procés.

El pla d'estudis inclou l'ense-nyament basat en la resolució de casos clínics i aposta per un funcionament caracteritzat per grups reduïts, docència personalitzada i internacionalització.

Durant el primer i el segon curs dels estudis de Medicina, el campus Manresa només acollirà les activitats de simulació. A partir del tercer, Manresa disposarà d'una unitat docent que se sumarà a la que funciona a Vic.