El viatge de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a Brussel·les per participar en un acte de refermament de la posició del president i els consellers destituïts se´l va pagar de la seva pròpia butxaca.

Aquesta és la resposta de Junyent a la petició del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Manresa que aclareixi qui ha pagat el viatge que l´alcalde va fer aquest dimarts a Brussel·les, en suport al president de la Generalitat destituït Carles Puigdemont. El portaveu de Cs, Andrés Rojo, va fer públic un comunicat en què explicava que havien presentat una pregunta a l´equip de govern perquè doni compte de qui ha pagat aquest desplaçament.

Rojo va recordar que «els viatges que fan els alcaldes són en representació de tot el consistori i en benefici dels interessos de tots els ciutadans i no amb finalitats partidistes».

El president i portaveu de Ciutadans consideraria «inadmissible» que l´alcalde de Manresa s´hagués desplaçat a Brussel·les «en nom de tots els habitants del municipi, quan en realitat ho ha fet en representació de només uns quants».

La pregunta de Ciutadans va en sintonia amb les iniciatives del front constitucionalista per aclarir si el desplaçament dels càrrecs públics a la capital europea ha estat finançat amb fons públics.

Junyent va ser un dels 200 alcaldes catalans que es van desplaçar a Brussel·les per per donar suport al govern destituït.

La mobilització de càrrecs electes i la compareixença de Carles Puigdemont al Palau de Belles Arts de Brussel·les va aplegar gairebé més premsa internacional que alcaldes en el que va ser un destacadíssim seguiment mediàtic de l´acte per donar suport als presos del procés.

Entre els alcaldes que van ser dimarts a Brussel·les hi havia una nodrida representació de batlles de la Catalunya Central. L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va explicar a Regió7 que els electes s´havien emocionat amb la visita dels alcaldes i havien expressat agraïment per la demostració de suport.