Diesa Restauració i Ampans col·laboren per a formar joves en el sector de la restauració. Diesa Restauració, fundada i dirigida per Diego Sánchez, que aplega més de 20 establiments, bars i restaurants ubicats a Manresa i Sant Fruitós de Bages i amb més de 30 anys d’història, col.labora amb el programa de Noves Oportunitats de la Catalunya Central realitzant una formació a mida, enfocada a cobrir les necessitats formatives específiques de l’empresa.

La formació a la qual han assistit 17 joves, ha comptat amb 30 hores de teoria, impartida per un professional del sector a les instal·lacions centrals de Diesa a Sant Fruitós de Bages i 60 hores de coneixement de l’entorn productiu a nou dels establiments que Diesa té a Manresa.

Durant el procés de formació, en el qual els joves identifiquen i desenvolupen les seves competències, estan acompanyats pels tècnics del Centre de Noves Oportunitats d’Ampans, que els tutoritzen i orienten per tal d’apoderar-los i segueixin així, el projecte professional i vital que ells mateixos han decidit.

La valoració ha estat positiva, tant per la vessant dels aprenentatges adquirits com pel grau de satisfacció dels alumnes. Els joves han adquirit nous coneixements i competències tècniques que els apropen a aconseguir una feina en el sector de l’hostaleria.

Sobre Noves Oportunitats

El Programa Noves Oportunitats, gestionat per Ampans en col·laboració amb la Fundació Intermèdia mitjançant una unió temporal d'empreses (UTE), es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l’atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu.

Ofereix actuacions integrades d’orientació, formació, acompanyament, i intermediació amb l’objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions, que busquen que els joves desenvolupin el seu projecte professional i personal, són personalitzades, s’adapten a les seves necessitats i tenen una visió integral de la persona.

Ampans, amb la col·laboració de la fundació Intermèdia, atén dins d’aquest programa més de 300 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l’objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.