Després que la moció saltés del darrer ple municipal de l'Ajuntament de Manresa, el d'octubre, ara sí que el consistori ha aprovat la proposició que insta els governs de la Generalitat i de l'Estat a una paralització preventiva de la instal·lació dels nous comptadors telegestionables de llum, aigua i gas, davant la manca de resposta del govern central en relació a la protecció de dades, i també la manca d'aplicació del principi de precaució davant dels possibles efectes sobre la salut de les persones que puguin causar per les radiofreqüències.

La moció posa de manifest que Endesa Distribució Elèctrica (EDE) "imposa restriccions a la lliure competència, ja que impedeix que en la seva xarxa de distribució siguin instal·lats comptadors telegestionables no fabricats per Enel, empresa pública italiana propietària d'EDE".

Segons el text de la proposició aprovada, les restriccions són conseqüència de que els comptadors d'Enel no són interoperables, és a dir, no són intercanviables amb comptadors d'altres fabricants.

Es tracta, doncs, d'unes restriccions que afecten 13 milions d'usuaris de Catalunya, Aragó, Balears, Canàries, Andalusia i Extremadura, els que no poden exercir el seu dret a comprar o llogar el comptador en un mercat de lliure competència.

Sempre segons la moció, les restriccions que li donen a EDE el monopoli sobre el 43% del mercat nacional de comptadors telegestionables estan expressament prohibides en els articles 101 i 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

Segons la moció aprovada, EDE aplica aquestes restriccions amb l'aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) fent cas omís de les reiterades advertències de la Comissió Nacional d'Energia (CNE) i l'Agrupació de Fabricants de Comptadors Elèctrics .