720 alumnes de l´escola La Salle de Manresa, des dels de P3 fins els de batxillerat, han fet aquest divendres tots a la mateixa hora un pols solidari a favor de la justícia social i contra les desigualtats que vol registrar al llibre dels rècords Guinnes.

A les 11 del matí, igual que els 23 centres de La Salle a Catalunya, han fet el gest que no ha tingut un caràcter competitiu, sinó per commemorar els 25 anys de la ONG de l´orde, Proide, i recaptar diners que es destinaran a beques perquè nens i nenes de Madagascar puguin estudiar. La iniciativa es vol inscriure al llibre Guinness dels records.

Alumnes de primer i segon de Batxillerat han dut a terme la iniciativa en una de les sales de l´escola. Abans la coordinadora de Proide al centre, Montserrat Toscano, ha llegit un manifest en el qual ha recordat que Proide treballa per aturar les desigualtats i per donar oportunitats a tothom. «El pols és un gest contra la pobresa, la injustícia i les desigualtats al món», ha dit als alumnes. «És una acció per fer una Manresa milllor i un món millor».

Tot seguit s´ha iniciat el pols en el qual hi han participat tan alumnes com professors. A la mateixa hora l´acció s´ha repetit a totes les classes del centre manresà, des de P3 a batxillerat, i també a 23 centres que La Salle té a Catalunya.

La idea va sorgir dels coordinadors de Proide de totes les escoles de La Salle per celebrar els 25 anys de l´entitat. «Volíem que hi pugués participar tothom, des dels més petits als més grans. El pols ha sigut un gest per la justícia social. No és competitiu, sinó un gest d´altruisme», ha dit Toscano.

La regidora de Cooperació i Acció Social de l´Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària, ha estat testimoni de la iniciativa. «Estic molt contenta que hi hagi iniciatives persones solidàries», ha dit. Ha afirmat que a Manresa també hi ha nens i nenes que tenen necessitats, i que accions com les de La Salle aporten valors.