L'actual comissionat pel Centre Històric de Manresa i militant històric de la CUP, Adam Majó, ha anunciat que deixa aquesta formació després de 27 anys de militància. «És un exercici de sinceritat amb mi mateix», ha explicat a Regió7. Majó va ser regidor de la CUP a l'Ajuntament de Manresa del 2008 al 2015. El 2016 va assumir el seu actual càrrec, creat pel govern municipal per revitalitzar el nucli antic de la ciutat.

L'anunci l'ha fet públic a través del seu blog amb una il·lustradora imatge amb la paraula «Fine». Recorda que va començar a militar a la CUP el 1990, però que als dar-rers anys hi ha hagut un allunyament mental i físic per diverses qüestions. Per una banda, la incomoditat, «quan no vergonya aliena, que em genera la distància entre la retòrica revolucionària i maximalista i la pràctica molt més pragmàtica i possibilista de les institucions on es governa».

També cita la «dificultat d'una part de la CUP, la que ara és clarament hegemònica», en referència al sector Endavant, «per implicar-se i participar en això que hem anomenat procés. Una dificultat sobradament documentada», continua dient, «que ha restat capacitat d'influència i que explica, en part, que hi hagi més presos independentistes de Convergència que de la CUP».

Finalment, manifesta que un altre dels motius pels quals deixa l'organització és «l'aposta, majoritària a la CUP, per ubicar els Països Catalans en l'àmbit mediterrani en detriment de l'encaix europeu». En aquest sentit comenta que malgrat tot «segueixo pensant que un projecte europeu és una bona idea».

La llista, el detonant

Majó ha militant fins a darrera hora a la CUP i ha participat a les votacions que hi ha hagut aquesta setmana per escollir la llista que es presentarà a les pròximes eleccions del 21-D. Ha assegurat a aquest diari, però, que «ja fa temps que no m'identifico amb moltes coses, sobretot amb el sector actualment hegemònic, l'entorn Endavant, amb plantejaments i punts de vista que no són els meus. No hi ha res més», ha afirmat.

Ha explicant que a les darreres convocatòries sempre hi havia gent a les llistes amb les quals «m'identificava més. En aquest cas no és així. He constatat que hi ha molta gent amb la qual no estic d'acord. No passa res, però no et vénen ganes de votar-ho i així no té sentit continuar». Per a Majó és una decisió sense cap mena de transcendència. Ha assegurat, també, que no es planteja entrar a cap formació política.

Finalment assegura que, tot i la seva decisió, «crec que la CUP continua sent necessària per incorporar determinats sectors socials i ideològics a l'independentisme i a la política institucional».