Han començat els treballs de millora de la plaça del Pare Oriol, una obra que s'emmarca dins el pla de xoc de l'espai urbà i respon a la petició llargament reivindicada per l'Associació de Veïns de la Sagrada Família. L'actuació té un cost de 73.988,88 euros i consisteix en la substitució del paviment, del mobiliari urbà i la pavimentació de la totalitat de la cruïlla.

La durada prevista dels treballs és d'unes set setmanes i es donarà continuïtat a les diverses actuacions realitzades i programades amb inici imminent amb l'objectiu de millorar algunes de les calçades i voreres més malmeses i d'acord als resultats i recomanacions de l'Auditoria de l'Espai Urbà impulsada des de la regidora de Qualitat Urbana i Serveis de l'Ajuntament de Manresa.

Ara, la plaça presenta un mal estat de la pavimentació, sobretot a conseqüència de la incidència dels arbres que hi ha, i també per l'obsolescència del mobiliari urbà. El projecte contempla mantenir la configuració geomètrica de la plaça que correspon a un cercle de 9,40 metres de radi. Tot i això, es proposa fixar un nou recorregut de vianants seguint el traçat del carrer Viladordis, la qual cosa suposa que, en la part més propera a aquest carrer, la rasant de la plaça se situarà a la mateixa cota que la calçada. D'aquesta manera es garantirà la continuïtat del recorregut de vianants del carrer Viladordis. Per dur a terme l'obra, s'enderrocarà le paviment de la plaça i els seu elements. Amb motiu d'aquests treballs es tallarà al trànsit al carrer Sant Magí, entre Roger de Flor i Viladordis.