Serà la primera vegada que la Fundació Germà Tomàs Canet gestionarà un programa de protecció internacional. Segons la seva directora, Anna Maria Prats, «es materialitza un tema que preocupa enormement l'orde». Recorda que ja fa anys que es va posar al servei del projecte d'acollir refugiats perquè «no podem ser neutres davant un drama d'aquestes característiques. Vam posar a disposició el nostre equipament, però una cosa és això i l'altra que surti la convocatòria. Estem contents perquè finalment s'ha fet realitat després d'haver-hi lluitat molt».

La Fundació Germà Tomàs Canet va néixer l'any 1989 amb la missió inicial de donar suport i tutelar persones afectades per alguna malaltia mental o discapacitat intel·lectual. Amb un equip de més de 50 professionals, és present a Sant Boi de Llobregat, Almacelles i Manresa.

A la capital del Bages dóna cobertura i suport a Mosaic, una proposta innovadora que vetlla per una atenció integral a persones amb problemes de salut mental. Va néixer el 2004 gràcies a la suma de voluntats de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, les Germanes Dominiques, la Fundació Althaia i l'Ajuntament. Des del 2013 gestiona l'antiga residència de les germanetes dels pobres, ara Llar Sant Joan de Déu.