El xef manresà Jordi Cruz ha afirmat avui que obtenir la tercera estrella Michelin significa "treballar en una altra lliga" que implica "clients més exigents" però, a la vegada, proveïdors "més conscients de la qualitat" i "millors eines" per assumir la "responsabilitat" que les estrelles comporten.

En declaracions en arribar al restaurant ABaC de Barcelona, amb el qual ha aconseguit obtenir el triestrellat, Cruz ha recordat que la feina a la cuina "és en equip", cosa que implica "estimar els quals treballen amb tu" perquè aquests, al seu torn, "cuinin amb afecte".

"Però això no es fa sense una bona organització", ha afegit el cuiner, que ha dit que al restaurant manté un equilibri entre el "bon rotllo" i l'actitud "estricta i metòdica", una combinació que és "bàsica a parts iguals".

El manresà Cruz, que va ser el cuiner espanyol més jove i el segon del món a aconseguir la seva primera estrella, ha aconseguit la tercera amb el restaurant ABaC a la capital catalana, sent aquest el segon a Catalunya amb aquesta distinció de la Guia Michelin.

El cuiner ha relatat el "moment màgic" en què va rebre la trucada del cap d'inspectors i va tocar "el cel de la cuina per un moment", encara que ha afirmat que es manté "molt tranquil i amb els peus a terra" davant la responsabilitat que aquest nou estatus comporta.

"Els grans plats neixen de molts moments petits de creativitat", ha apuntat el xef, al que ha afegit "també de tenacitat, de moltes ments juntes i de molt de curro".