L'Àngela, acompanyada pel seu pare, i el Sebastià van ser els primers a estrenar la pista de gel que ahir es va posar en marxa a la plaça Sant Domènec de Manresa. S'hi estarà fins al 14 de gener, coincidint amb la campanya de promoció del Nadal que impulsen Manresa + Comerç i l'Ajuntament, i que s'ha batejat amb el nom Nadalant. La pista ja es va començar a muntar dissabte passat al vespre i ocupa bona part de la plaça.

Poc després de les 5 de la tarda la pista es va obrir als primers patinadors. Estarà oberta tot els feiners a la tarda. Els caps de setmana, matí i tarda, com un cop comencin les vacances escolars.

És el segon any que s'instal·la a Sant Domènec. En l'anterior edició hi van passar gairebé 12.000 persones. Per aquest motiu s'ha repetit l'experiència. Enguany, amb novetats tècniques com per exemple que funcionarà mitjançant connexió elèctrica, en lloc de gasoil. D'aquesta manera fa menys soroll, fet que l'any passat va provocar queixes de veïns i comerciants, i té un consum inferior.

Juntament amb l'entrada en funcionament de la pista de gel, s'ha posat en marxa el sistema de vals de descompte que els comerços col·laboradors de la iniciativa oferiran als usuaris. Permet patinar a meitat de preu i també gaudir d'una hora de franc en un dels vuit pàrquings adherits a la campanya. Així, les persones que tinguin un d'aquests tiquets podran patinar per 3,5 euros, amb patins i casc inclòs. Sense el val costa 7 euros. També disposa de grampons per als acompanyats i hi ha estris a la pista per agafar-se per a aquelles persones que no saben patinar i per als més menuts.