La Fundació Alícia intervindrà en set escoles de primària de Manresa amb l'objectiu de donar pautes als alumnes per millorar els seus hàbits alimentaris. Ho farà a través de tallers pràcics adreçats a infants d'entre 8 i 12 anys als centres escolars de màxima complexitat de la ciutat.

Les sessions estan organtizades pel Pla Educatiu d'Entorn de Manresa (PEEM), proposta de cooperació enrtre l'Ajuntamentde Manresa i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Tindran lloc entre el 28 de novembre i el 15 de desembre, i arribaran a més de 250 alumes. Consistiran en una primera part més teòrica en la que els infants aprendran els beneficis d'una correcta alimentació -des del que mengem a on i com ho fan- i la seva relació amb l'exercici físic.

Partin de la base de la necessitat d'una dieta sana i equilibrada, l'equip d'Alícia posarà l'èmfasi en com realitzar un esmorzar correcte. Posaran alguns exemples de receptes fàcils, bones, amenes i assequibles. Posteriorment seran els escolars els que, en grups, hauran d'elaborar el seu propi esmorzar emprant els princpals grups d'aliments.

Amb aquesta intervenció Alícia juntament amb el Pla Educatiu d'Entorn de Manresa busquen millorar l'alimentació i promoure els hàbits de vida saludable entre els alumnes. Es pretén contribuir a la prevenció de malalties, com podria ser l'obesitat infantil. A més, s'intenta ajudar a prendre consciència als escolars del què mengen , fent-los partícips de la seva alimentació.