L'ajuda municipal de menjador escolar als infants de les escoles de primària de la ciutat complementa el programa que porta a terme el Consell Comarcal del Bages. Aquesta institució, per delegació del departament d'Ensenyament de la Generalitat, cada any fa una convocatòria per a la concessió d'ajuts individuals de menjador, adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics a la comarca.

L'Ajuntament de Manresa assumeix el compromís d'atorgar nous ajuts de menjador a alumnes que no hagin estat dotats amb el 100% de l'ajut per la resolució del Consell Comarcal del Bages, dins de les possibilitats pressupostàries municipals. Per això signa anualment un conveni amb el Consell Comarcal del Bages i així estableix els termes d'aquesta col·laboració.

Fins al 100%

Aquest curs el Consell Comarcal ha rebut 1.861 sol·licituds i ha realitzat dues adjudicacions. Resultat d'aquestes adjudicacions, han obtingut beca menjador 35 alumnes al 100% i 1.561 alumnes al 50%. D'aquests 1.561 alumnes becats al 50%, l'Ajuntament de Manresa complementarà fins al 100% a un total de 787 infants.

El preu de la beca al 100% és 6,20 euros com a màxim, i de 3,10 euros al 50% Cada escola té el seu preu del tiquet i a vegades és inferior a aquest import i per tant s'aplica en funció dels preus estipulats a cada centre.