La cavalcada de Reis de Manresa serà retransmesa en directe per TV3. Serà la segona vegada que les càmeres emetran la cercavila reial de la capital del Bages. La primera va ser el 2003.

L'anunci el va fer ahir la regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas, durant la presentació de la campanya «L'hivern batega», una nova acció de la marca «Manresa, cor de Catalu-nya» (veure desglossat).

Igual que els darrers anys, l'Agrupació Cultural del Bages és qui organitzarà la cavalcada. Segons ha pogut saber Regió7, hi haurà novetats, tot i que el recor-regut serà el mateix que el dels darrers anys. Arrancarà a la Muralla de Sant Francesc i, després de recórrer el centre, arribarà a la plaça Major, on ahir professionals de TV3 ja van començar a planificar l'acte juntament amb representants de l'Agrupació. Segons l'Ajuntament, l'entitat «ja treballa per oferir una cavalcada el màxim de lluïda i amb la màxima participació». A la nit de Reis passada hi van prendre part més de 900 persones i una vintena de carrosses.

La retransmissió de la cavalcada el 2003 va permetre incrementar el pressupost de la cercavila dels Reis d'Orient. Això va possibilitar renovar les carrosses, el vestuari i altres elements de la comitiva. Va suposar un rellançament de l'acte. En aquella ocasió hi van participar més de 400 figurants sota les ordres escèniques del grup Gog i Magog. Hi va haver dotze carrosses noves, es van repartir 2.400 quilos de caramels i es van desplaçar a Manresa una seixantena de professionals de Televisió de Catalunya i dues unitats mòbils. El recorregut es va iniciar als Dolors i va acabar a l'edifici de l'ajuntament. Va durar poc més d'una hora.

El dia de l'arribada dels Reis va escaure en diumenge. Aquesta coincidència, l'anunci que es renovaven les carrosses i l'expectació que va generar la retransmissió van fer que els carrers de Manresa s'omplissin de gent.