Unes 1.500 persones, segons la Policia Local de Manresa, es van concentrar aquest dilluns al vespre davant l'Ajuntament de la capital del Bages en senyal de protesta per la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir en presó provisional el vicepresident cessat de la Generalitat, Oriol Junqueras, l'exconseller Joaquim Forn, el president l'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el de l'ANC, Jordi Sànchez.

L'acte, convocat a les 8 del vespre davant dels principals ajuntaments catalans per Òmnium i l'ANC, va arrencar amb la lectura d'un manifest, en el qual els organitzadors van denunciar l'empresonament per part de l'Estat espanyol dels «legítims representants» i van anunciar el manteniment de les mobilitzacions fins que la «causa democràtica i pacífica s'imposi a la tirania».

El discurs va acabar titllant de «cop d'estat» l'article 155 i es va fer una crida a participar a les eleccions catalanes del 21 de desembre. Seguidament, crits de «Llibertat! Llibertat!» van donar pas a la interpretació del «Cant dels ocells» i dels «Els Segadors».