L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa una promoció per poder aparcar el cotxe al pàrquing del Centre Històric, a les Escodines, o bé al de Puigmercadal amb descomptes de més del 50 %. La iniciativa està especialment pensada per a visitants de fora de la ciutat o de barris allunyats del centre amb la finalitat que «aparcar el cotxe no sigui cap problema», segons el regidor responsable de la societat municipal Fòrum, que és qui gestiona els dos aparcaments, Joan Calmet.

Hi haurà dues modalitats: un tiquet de 6 hores per 5 euros, o bé un de 9 hores per 6 euros. A preus normals costaria a l'entorn de 10 euros les 6 hores, i entre 17 i 14 euros les 9 hores, en funció del pàrquing que sigui. El del Puigmercadal és lleugerament més car.

La iniciativa la van presentar ahir Joan Calmet; el regidor de Comerç, Jaume Arnau; i el comissionat per al Centre Històric, Adam Majó. Segons Majó, la promoció no està pensada per a «visitants que vinguin puntualment a la ciutat, facin una gestió i marxin, sinó per a gent que vulgui combinar el lleure cultural i quedar-se a prendre alguna cosa o a comprar».

El tiquet s'anomena Centre Històric Pass. Es podrà sol·licitar al mateix aparcament, i funcionarà de dilluns a dijous de 2 del migdia a 11 de la nit, i el divendres a partir de les 2 del migdia i fins a les 11 de la nit del dissabte. Són hores d'entrada. Es podrà sortir en qualsevol moment tret del Puigmercadal, en què l'hora límit de sortida serà les 11 de la nit. És quan els dos pàrquings estan més buits.