El dia 4 de desembre, l'escola FEDAC Manresava participar en directe de la connexió via ràdio amb l’Estació Espacial Internacional (ISS). L'activitat va ser organitzada per l'Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i amb la col·laboració de l’Amateur Radio on the International Space Station (ARISS).

Aquest projecte va posar en contacte escoles i universitats amb els astronautes de l’estació de l’ISS mitjançant emissores de radioaficionats. L’esdeveniment va tenir lloc a les 16.10 h (hora local) i 20 estudiants de secundària d’arreu de Catalunya, acompanyats dels seus professors, van realitzar preguntes en directe als astronautes de l’Estació Espacial International.

L'alumne Èric Roy, de 4t d'ESO, va formular la pregunta seleccionada: "Do you think that, in the near future, ordinary citizens will be able to travel to space?"

A més a més, catorze alumnes més de l'escola que cursen matèries optatives de ciències i tecnologia van tenir l'oportunitat de seguir l'acte per pantalla gegant via streamming des d'una sala annexa al Campus.

Va ser una experiència tan espacial com especial, ja que l'Èric fou un dels cinc alumnes escollits per a l'entrevista del programa Info K, de Televisió de Catalunya, emès el passat 7 de desembre.