L'escola FEDAC va participar en directe en la connexió via ràdio amb l'Estació Espacial Internacional. L'activitat la va organitzar l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels de la UPC, amb la col·laboració de l'Amateur Radio on the International Space Station.

El projecte va posar en contacte escoles i universitats amb els astronautes de l'estació espacial mitjançant emissores de radioaficionats. L'esdeveniment va tenir lloc a les 16.10 h (hora local) de dilluns passat. Vint estudiants de secundària d'arreu de Catalunya, acompanyats dels seus professors, van realitzar preguntes en directe als astronautes. Èric Roy, de 4t d'ESO de la FEDAC, va formular la pregunta «creuen que en un futur proper els ciutadans del carrer podran viatjar a l'espai?».

A banda, catorze alumnes més de l'escola manresana que cursen matèries optatives de ciències i tecnologia van tenir l'oportunitat de seguir l'acte mitjançant una pantalla gegant via streaming des d'una sala annexa al Campus.

Èric Roy també va ser un dels cinc alumnes escollits per a l'entrevista del programa Info K, de Televisió de Catalunya, emès ahir, que culminava així una experiència que ha estat especial i espacial.

Aquesta activitat que va més enllà de les aules, i que apropa els alumnes a la realitat científica al més alt nivell, vol ser una resposta més al repte d'entorn (escola-universitat-empresa) que formula el projecte pedagògic FEDAC.