Dos professionals de l'hospital de Saint Jean de Dieu de Thiès, al Senegal, són aquesta tardor a la Fundació Althaia per realitzar una estada formativa que dona continuïtat a la que van portar a terme l'any passat. Aquesta acció s'inclou en el projecte de cooperació que tenen en marxa les dues institucions amb l'objectiu de donar acompanyament als professionals del centre senegalès.

La infermera Marie Iffigenie Diedhiou, responsable de la central d'esterilització i del material quirúrgic de l'hospital de Saint Jean de Dieu de Thiès, ha estat quatre setmanes a Manresa per adquirir coneixements sobre el maneig del material quirúrgic. El Dr. Dieng Papa Weynde Desiré, metge traumatòleg del mateix centre, tornarà al Senegal a mitjans d'aquest mes de desembre després d'una estada de sis setmanes a la capital del Bages per ampliar coneixements sobre pròtesis de genoll i de maluc i d'intervencions quirúrgiques de columna i artroscòpies.

Torna el Mercat Solidari a Althaia

Aquest dimecres i dijous, dies 13 i 14 de desembre, se celebrarà la 5a edició del Mercat Solidari d'Althaia. Com és habitual, es vendrà roba de marques reconegudes a baix preu. Tots els beneficis obtinguts es destinaran al projecte de cooperació internacional de la Fundació Althaia amb l'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès.

Aquesta parada solidària, que és iniciativa de la Comissió de Cooperació Internacional d'Althaia, s'ubicarà al vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu a la planta -1, de les 9 del matí a les 8 del vespre. La roba que es vendrà ha estat donada de forma gratuïta o a molt baix preu per diferents cases comercials. Els pagaments s'hauran de fer en efectiu.

En aquests moments, els esforços de la Comissió de Cooperació Internacional se centren sobretot en aconseguir finançament per poder adquirir un aparell d'escòpia quirúrgica, que permetria a l'Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès fer un salt qualitatiu molt important. En aquest sentit, el centre podria portar a terme una cirurgia mínimament invasiva en traumatologia, amb la disminució del risc d'infeccions que això comporta, i també poder posar marcapassos.