Una de les al·legacions presentades al projecte de tanatori i crematori, la d'Esfune, alertava dels perills per a la salut de fer el complex a prop de la zona del Congost. Al·legació que no ha prosperat.

El regidor Marc Aloy va explicar, ahir, que la primera setmana d'octubre «vam anar a explicar aquest projecte a tota la gent que és la zona. Als empresaris del polígon de la Plana del Pont Nou, als residents de la Plana del Pont Nou i, també, a totes les entitats esportives i de lleure que són al Congost o que fan recorreguts a l'entorn d'aquest espai». Va remarcar que «no van manifestar pràcticament preocupació pel tema de les emissions. Són conscients que, a Catalunya, hi ha divuit tanatoris. I, d'aquests divuit tanatoris, molts estan a 150 metres de zones residencials, a 200 metres de zones esportives i, fins i tot, a l'Hospitalet, el crematori està a tan sols 70 metres de l'hospital oncològic i del de Bellvitge. És un equipament que no ha generat problemes enlloc».

Interès per l'aparcament

Va insistir que «qualsevol empresa que, tot i generar emissions, té aquells elements necessaris per tenir-les controlades, és evident que pot iniciar la seva activitat». En tot cas, va afegir Aloy, una preocupació que sí que van manifestar les persones amb qui es van reunir va ser «l'interès per si aquest equipament tindria les places d'aparcament necessàries perquè no afectessin la mobilitat general del Congost». Cosa que tindrà, va apuntar.