Dos professionals mèdics de l'hospital de Saint Jean de Dieu de la població senegalesa de Thiè són a la Fundació Althaia de Manresa per formar-se.

Es tracta de la infermera Iffigenie Diedhiou, responsable de la central d'esterilització i del material quirúrgic de l'hospital del Senegal, que ha fet una estada de quatre setmanes a la capital del Bages per adquirir coneixements sobre el maneig del material quirúrgic. Per altra part fins a mitjan mes serà a la ciutat el traumatòleg Dieng Papa Weynde Desiré per ampliar coneixements sobre pròtesis de genoll i maluc i d'intervencions quirúrgiques de columna i artroscòpies. L'any passat ja van ser a Althaia en una estada formativa.

L'acció s'inclou en el projecte de cooperació que tenen les dues institucions per donar acompa-nyament als professionals del centre sanitari senegalès.

Avui i demà se celebrarà a Althaia el 5è Mercat Solidari. Es vendrà roba de marques reconegudes a baix preu i els beneficis obtinguts es destinaran al projecte de cooperació internacional amb l'hospital de Saint Jean de Dieu de Thiès.