Demà divendres obrirà portes al públic la nova botiga Roba amiga, gestionada per la cooperativa Solidança. Es tracta de la mateixa entitat que gestiona els contenidors de color taronja a la ciutat, que són als carrers des del 2008. El nou establiment servirà per ampliar el que van obrir fa quatre anys, a la Muralla del Carme, que feia funcions de proveïdora de roba per a persones ateses pels serveis municipals, i hi treballaven dues persones.

Aquest espai es va fer petit i ara la cooperativa aposta per donar continuïtat a aquest servei en un nou espai, situat a la plaça dels Infants 11, a les antigues dependències de la Cistelleria Bernadich. La botiga comptarà, en una primera fase, d´un espai de 125 m2 per a roba i complements, i en una segona fase, prevista per al febrer, té previst obrir al públic un espai de venda d´electrodomèstics de segona mà i un altre de formació per fomentar les accions socials i solidàries en el marc de l´economia circular, amb un espai de 200 m2. Aquests projectes suposen l´ampliació de la plantilla fins a quatre persones.

L´establiment treballa en coordinació estreta amb la regidoria d´Acció Social de l´Ajuntament de Manresa i proporciona roba a persones usuàries de serveis socials. Tot i així, la botiga ofereix un servei obert a la població general. Realitza una tasca important de recollida de roba usada, complements i petits electrodomèstics, a través de la mateixa botiga o els contenidors carbassa del carrer. s´hi pot comprar roba en molt bon estat a preus de segona mà. A través d´aquesta activitat genera llocs de treball, sempre orientats a col·lectius vulnerables i amb una aposta decidida pel reciclatge i un model d´economia sostenible.

L´acte de presentació de l´establiment tindrà lloc demà divendres, 15 de desembre, a les 6 de la tarda. Hi assistirà la regidora d´Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria, juntament amb diversos membres de Solidança entre els quals el seu president, Josep Maria Fisa; la directora general, Isabel Gimeno; i la responsable de botigues, Maria Jesús Pérez. El projecte també té el suport de l´Agència de Residus de Catalunya.

Solidança és una associació sense afany de lucre creada el 1997 i dedicada a la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social. Promou la inclusió i la sensibilització de l´entorn vers les persones amb dificultats per trobar feina i vers el medi ambient.

Complementàriament, realitza campanyes i accions de sensibilització amb l'objectiu de reduir la generació de residus i millorar la seva reutilització i revalorització, per la millora de la sostenibilitat social i l´ambient.