Més de 300 persones han participat al dinar el dia de Nadal que cada any organitza la Comunitat de Sant Egidi a Manresa. Hi havia bàsicament ancians, nous europeus, persones refugiades i infants.

El dinar es va fer a l´església de Sant Carles Borromeu de les caputxines del carrer Talamanca, i a l´Escola Joviat. A l´església hi van participar avis i àvies que la comunitat acompanya tot l´any. També infants de l´Escola de la Pau de Sant Egidi i les seves famílies.

A l´Escola Joviat s´hi van reunir membres de l´escola de llengua i cultura que empeny la comunitat de Sant Egidi, i refugiats provinents d´Ucraïna, Síria, Guinea Conakry i RD Congo.

Els desitjos de pau per a tot el món va ser una constant. En el moment del brindis es van recordar els centenars de milers de persones que estaven en diners de Nadal d´arreu del món promoguts de la Comunitat de Sant Egidi. També es va recordar d´una forma especial els refugiats rohinyas a Bangla Desh, a qui la Comunitat està ajudant.

Sant Egidi celebra el dinar de Nadal del 25 de desembre arreu del món. La iniciativa va néixer el 1982 a la basílica de Santa Maria in Trastevere, a Roma, amb un petit grup d´avis i sense sostre. Actualment se celebra a més de 700 ciutats de tots els continents i reuneixen a més de 250.000 persones.

Amb aquesta acció la comunitat vol llençar un missatge de pau i solidaritat «en un temps en el que emergeixen les divisions i en el que massa pobres continuen sent víctimes de la indiferència. A Catalunya, a més a més de Manresa s´han fet dinars a Barcelona i Taragona que han reunit a més de 2.000 persones.