Habitualment hi circulen cotxes, però dijous s'hi veuran nens jugant. L'Associació de Veïns del barri de les Escodines. «A les llars actualment els nens no tenen espai per jugar i als carrers cada cop hi ha més presència de cotxes. Abans, però, era on els més petits jugaven i feien amics», explica la presidenta de l'entitat veïnal, Carme Carrió.

Per aquest motiu, dijous, d'11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, els nens de les Escodines, i dels altres barris de Manresa que hi vulguin participar, podran jugar a voleibol, participar en jocs populars i en una gimcana. Hi col·laboren l'Ajuntament de Manresa i El CAE (Formació i Serveis Socioculturals). La intenció de l'associació de veïns és tallar-hi el trànsit per fer-hi activitats infantils en aquest o altres carrers de les Escodines un cop cada tres mesos, i al setembre, si la iniciativa ha tingut èxit, no es descarta plantejar-ho setmanalment.

«La idea és que els mateixos nens juguin amb el material que tinguin a disposició, més que no pas organitzar un seguit d'activitats. D'aquesta manera estimulem la seva part creativa i és més fàcil que interaccionin entre ells», afegeix Carrió. La idea pretén guanyar espai per als ciutadans, i per tant la crida de l'associació no és només als nens sinó a «totes les famílies que vulguin passar una bona estona al barri». També es pretén canviar la percepció del barri i que els ciutadans vegin que les Escodines és una zona de Manresa dinàmica on s'organitzen activitats.