L'alcalde Valentí Junyent i Josep Llopart van signar un conveni gràcies al qual aquest darrer fa cessió al Conservatori Municipal de Música de la ciutat d'un seguit d'instruments de la seva propietat. En l'acte que va tenir lloc en dependències consistorials també hi va ser present Mercè Rosich, regidora d'Ensenyament i Universitats.

La donació efectuada per Llopart consisteix en un trombó de vara estreta Yamaha amb dues fundes (una de rígida i una motxilla) i quatre flautes de bec, dues de la marca Aullos (n. 802-G amb funda de plàstic, i n. 106-G amb funda de roba); una Yamaha Alto Recorder German (amb funda de pell) i una Rottenburgh n. 3.

D'aquesta manera, el fons instrumental del conservatori manresà, la principal institució musical docent de la Catalunya Central, s'enriqueix amb un contingent de peces que serviran per als alumnes que estudien al centre. En el conservatori s'imparteixen classes d'ensenyament superior en les diferents facetes musicals, i la gran afluència d'estudiants és una mostra de l'interès que desperta aquest tipus d'aprenentatge.