La CUP ha fet públic un comunicat en el qual insta l'Ajuntament de Manresa a negociar amb l'empresa propietària del bloc de pisos okupat per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capìtalisme (PAHC) al carrer Bilbao de Manresa un règim de lloguer social per les famílies que s'hi han instal·lat i, d'aquesta manera, ampliar el parc públic d'habitatge de la ciutat.

Considera que la situació d'emergència habitacional segueix estant a l'ordre del dia de la ciutat i que cal valentia política per adoptar mesures urgents perquè no es perpetuïn situacions com les de les famílies que viuen al nou bloc de la PAHC, ja que si no fos per la plataforma, aquestes persones no tindrien un sostre on passar la nit.

El bloc, que portava des de l'any 2015 buit, va ser ocupat dissabte per la PAHC Bages, amb el suport d'altres activistes. L'ocupació, afirma la CUP, es va fer efectiva per la situació d'emergència habitacional que patien quatre famílies manresanes i, també, veient la incapacitat de l'administració pública per donar resposta a aquesta situació, en una ciutat que compta amb més de 8000 pisos buits.Multar els bancs

El bloc és propietat d'un gran tenidor, Nargam. La CUP recorda que fa exactament 4 anys es va aprovar al Ple de Manresa una moció, a proposta de la PAHC, per multar els bancs i grans tenidors que acumulessin pisos buits a la nostra ciutat.

Dit això, "no entenem com a hores d'ara l'Ajuntament no havia iniciat el procés sancionador a l'empresa Nargam S.A.o havia pressionat l'empresa en qüestió, per tal d'aconseguir la cessió dels pisos per posar-los a disposició de les manresanes i manresans en règim de lloguer social".