L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans de Manresa ha fet públic en un comunicat que «la congelació de les finances i subvencions de la Generalitat per part de l'Estat espanyol» ha afectat negativament el projecte Font Solidària per ajudar a resoldre problemàtiques de persones en risc d'exclusió social. L'afectació ve derivada de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El projecte es va poder iniciar a final de l'any passat amb una aportació realitzada de 4.500 euros per part de l'Ajuntament de Manresa, fins a exhaurir aquesta quantitat.

Passat Nadal, s'ha pogut continuar amb l'aportació feta per la Generalitat per a l'any 2017, de 20.000 euros, «que ha estat aturada fins a final d'any per la congelació de les finances i subvencions de la Generalitat per part de l'Estat espanyol, i que ha fet que no poguéssim continuar realitzant el projecte en condicions òptimes i resoldre algunes de les problemàtiques de persones en risc d'exclusió social».

Els ajuts que s'ofereixen són el repartiment setmanal de lots d'aliments i el pagament d'una part de les factures dels subministraments de la llar (llum, aigua i gas). L'entitat ha tornat a engegar el projecte Font Solidària per ajudar persones i famílies a qui costa arribar a final de mes i no poden cobrir necessitats bàsiques.