Un any més arriba Quedem?, el programa que impulsa Òmnium Cultural a les comarques del Bages i el Moianès amb l'objectiu de fomentar la llengua i la cohesió social mitjançant activitats culturals i d’oci. Centenars de persones han participat en les desenes d’activitats organitzades en les últimes edicions. Una oportunitat per descobrir i redescobrir el lloc on vivim, i alhora, perquè totes les persones que viuen a Catalunya, independentment de la seva procedència, es puguin conèixer i relacionar-se mentre participen en activitats del seu entorn més immediat.

El programa fa especial èmfasi en la difusió de les activitats entre les persones nouvingudes, ja que té com a objectiu que puguin ampliar la seva xarxa social i el coneixement de l’entorn cultural, natural i patrimonial, i alhora per la voluntat d’Òmnium Cultural d’apropar-se a la població procedent d’altres països.

Enguany, ofereix quatre activitats, que consisteixen en visites guiades i participatives a quatre indrets i espais de la comarca del Bages.

La primera sortida serà el 17 de febrer i proposa una visita, acompanyats d’un expert en ornitologia, als Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, una activitat familiar per gaudir de l’entorn natural més proper.

El dia 10 de març es visitaran dos racons carregats d’història de la ciutat de Manresa però força desconeguts pels seus ciutadans, l’edifici de l’Anònima i el refugi antiaeri de la Renaixença. La visita es farà amb l’acompanyament de dos guies que explicaran el passat d’aquests espais.

El dia 14 d’abril, hi haurà la segona activitat familiar, s’anirà fins a la finca de Can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa. Allà, els participants podran conèixer la feina d’aquesta escola i es farà un taller pràctic als horts.

Per últim, el dia 12 de maig, els participants s’endinsaran en les interioritats del teatre Kursaal i podran veure els racons del popular teatre manresà que normalment només trepitgen els artistes.

Les activitats són per a persones de més de 18 anys, excepte les que s’especifica que són familiars, que estan dirigides als infants a partir de cinc anys acompanyats d’un adult .És important saber també que totes les activitats del programa són gratuïtes i tenen les places limitades.

Per inscriure-s’hi, i obtenir més informació (horaris, què cal portar, lloc de trobada...) sobre les activitats, es pot visitar la web www.omnium.cat/bages-moianes, apropar-se a l’Espai Òmnium de Manresa (c, Sobrerroca, número 38) o trucar al 93 872 63 21.