L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha donat llum verd a l'elaboració d'un expedient per determinar la conveniència de posar el nom d'Irene Polo Roig al vial perpendicular a l'avinguda de la Pirelli, entre el camí de Rajadell i el carrer de Monistrolet.

Irene Polo i Roig (Barcelona, 27 de novembre del 1909-Buenos Aires, 3 d'abril del 1942) va ser una periodista, publicista i representant teatral catalana. Va ser una de les primeres dones periodistes en la premsa catalana i redactora dels principals diaris dels anys 30.

Com a enviada especial, va informar del judici a l'exgovern de la Generalitat pels Fets d'Octubre del 1934 o de les vagues revolucionàries a les mines de Sallent i Súria, entre altres esdeveniments.

Es va formar de manera autodidacta. Abans de dedicar-se exclusivament al periodisme, Irene Polo va treballar de cap de publicitat de la productora cinematogràfica Gaumont. Va iniciar la car-rera periodística el 1930 a la revista Mirador. Els articles publicats a Imatges, La Humanitat, La Rambla, L'Opinió, L'Instant i Última Hora són un testimoni inestimable, irònic i brillant de la societat i la política d'aquell moment, amb reportatges sobre la mendicitat i les pèssimes condicions de vida dels treballadors immigrants.