El president del grup municipal del PSC, Felip González, va recordar durant el ple que hi havia hagut un increment substancial de la taxa d'escombraries (11,6%) i que, en part, es va justificar per la necessitat de fer front al cost del trasllat de les deixalles a la planta de tractament de Vacarisses abans de poder ser colgades a l'abocador de Bufalvent.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, va explicar que tots els diners que paguin els ciutadans per finançar el transport que no es realitzi es destinaran a rebaixar la taxa del 2019.

Sala va reconèixer que «és molt possible que hi hagi un diferencial positiu» entre els ingressos i les despeses com a conseqüència de l'aplicació de l'augment de la taxa, però va deixar clar que «l'aplicarem a les taxes de l'exercici següent, que serà el del 2019, perquè es compensin i no generin, que no han de fer-ho, cap mena de superàvit o benefici en la seva explotació o gestió». I va afegir que «aquest tema ha de ser absolutament neutre per a l'Ajuntament en el seu resultat econòmic».