Ampans ha col·laborat amb l'ONG colombiana Crear Unidos per obrir dues llars-residència per a persones amb discapacitat al municipi d'Envigado, prop de la ciutat de Medellín (Colòmbia).

Aquesta setmana s'inaugurarà una de les dues llars-residència, un edifici que allotjarà fins a vuit adolescents i joves amb discapacitat intel·lectual, i durant aquest 2018 es preveu una segona fase on es posarà en marxa la segona llar-residència, per a setze persones.

Crear Unidos, fundada el 2003, ofereix assistència a joves d'entre 15 i 17 anys amb discapacitat intel·lectual de la zona d'Envigado, al sud del país. Va establir contactes amb Ampans a partir d'una expedició organitzada per Acció a Colòmbia. Segons la responsable de projectes europeus i internacionals d'Ampans, Janeta Camps, «Colòmbia està en un moment de creixement i, paral·lelament, ha d'impulsar polítiques socials i universals que actualment no atenen una gran part de la població. Amb la nostra experiència i coneixement poden materialitzar-se».

Per acompanyar Crear Unidos i les autoritats locals en l'obertura dels nous centres, Ampans ha tingut el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions de la Generalitat a Bogotà en el marc d'un servei d'assessorament a empreses d'economia social.