Un total de 210 abonats del barri de la Balconada de Manresa han quedat sense llum aquest dimarts al matí. Segons ha informat la companyia elèctrica Endesa, la causa ha estat que, a conseqüència de la pluja que va caure dilluns, va entrar aigua en un centre transformador de la zona. Fins que no l'han desconnectat i assecat, no l'han pogut tornar a posar en marxa per tal que funcionés per poder restablir el servei als afectats.

L'avaria, segons informació d'Endesa, s'ha produït a les 6.42 del matí, que és quan han rebut el primer avís, i ha quedat solucionada a 3/4 de 12 del migdia.

Un centre de transformació és una instal·lació elèctrica que rep energia en mitja tensió i la lliura a les llars i locals en baixa tensió per a la seva utilització final.

L'escola Serra i Húnter té llum des de les 8

Un dels punts afectats ha estat l'escola del barri de la Balconada, Serra i Húnter. Tal i com ha explicat la seva directora, Anna Torra, "quan, a les 8 del matí, hem arribat al centre no hi havia llum, però hem tornat a pujar els ploms i n'hem tingut".

Tot i això, com que l'escola ha estat unes hores sense subministrament i la calefacció no ha funcionat, quan els alumnes han arribat a les 9 la temperatura encara no era l'adequada, "hi feia fred". Torra també explica que "hem hagut de tornar a connectar els ordinadors a Internet" i que, al llarg del matí, havia d'anar-hi el cuiner per comprovar si el menjar de la nevera i el congelador s'ha fet malbé".