Tres nous actors donaran vida a personatges principals dels actes centrals: Àlex Gómez, del Casal Familiar Recreatiu i ja un veterà de la Fira de l'Aixada, interpretarà el bisbe de Vic, Galceran Sacosta; David Requena, alumne de la Central de Teatre, s'estrenarà com a Degà de Manresa; Jordi Llussà, que ja fa uns anys havia estat el rei Pere III, torna a participar a l'Aixada per tancar els actes del bisbe de diumenge, en el paper del Tinet.

La resta de personatges són: Sergi Gamisans (rei Pere III), Irene Mas (reina Maria de Navarra), Climent Ribera (Jaume Desfar), David Capsada (Ramon d'Iglesias), Edu Plaza (Pere Molins), Víctor Cánovas i Sebas Fernández (vilatans) i Gemma Gudayol (mare).

Per donar més vida al seguici del bisbe s'hi incorpora el cor Lúpulus Emsembla, dirigit per Oriol Vila.

Es recuperen també els enfrontaments entre Jueus (grup nascut a la Fira de l'Aixada, fa 15 anys) i Cristians (Grup Teatral l'Espantall), aquest cop a la Baixada del Pòpul.

El recorregut del seguici de benvinguda del rei Pere III serà més curt però més participatiu, per la plaça d'Europa, la plaça del Carme, el carrer del Carme, Cap del Rec i la plaça Major.