La Bonavista de Manresa està tancada al trànsit des de primera hora d´aquest diumenge per fer-hi els treballs d´asfaltatge. La pavimentació ha acabat abans del previst, cap a les 5 de la tarda. Tot i així es manté l'accés tallat al trànsit per pintar la senyalització horitzontal. Culminaran, així, vuit mesos d´obres per fer la nova rotonda, que ja entrarà en funcionament amb tota la seva capacitat aquest dilluns.

La pavimentació ha començat a les 7 del matí. Hi han treballat 35 persones. La majoria en l´operació d´asfaltatge. La resta són de la constructora que ha fer la rotonda i operaris de l´empresa de senyalització. A aquests cal afegir-hi efectius de la Policia Local per controlar el trànsit i tècnics municipals. En total, més de quaranta persones vetllant les obres.

La carretera de Santpedor ha sigut el primer tram que ha quedat asfaltat a primera hora del matí. Al migdia han quedat fets els accessos del Passeig mentre les màquines compactadores aplanaven l'asfalt a la carretera de Vic. Llavors s'ha fet el tram de la carretera del Pont de Vilomara, la rotonda en sí i el tram de la carretera de Vic que faltava. La rotonda tindrà els dos carrils de circulació previstos en el projecte.

La Bonavista de Manresa continuarà tallada al trànsit tot el diumenge. Els cotxes que circulen per la carretera de Vic en direcció al centre es desvien pel carrer Indústria; els de la carretera de Vic que van cap a la sortida nord ho fan pel carrer Bilbao; els del Passeig es desvien cap el Sèquia. Fins a mig matí aquests talls no han originat problemes de trànsit.

Divendres passat ja es va dur a terme una primera fase de pavimentació als carrers del voltant de la rotonda: Mossèn Jacint Verdaguer, Bisbe Comas, i un tram de la carretera de Santpedor. Aquest diumenge es fa a la rotonda. Es porta a terme en festiu per alterar el menys possible la circulació, segons l´Ajuntament de Manresa.

Des de bon matí les obres han generat expectació entre els vianants que passen per la Bonavista, plena de màquines per compactar el paviment, a més a més de les que escampen l´asfalt o una fresadora per arrancar el paviment antic i posar paviment nou al damunt.

També ja ha entrat en funcionament la nova regulació semafòrica a la zona per als vianants. Els semàfors per creuar s´han acostat més a la rotonda que no pas ho eren abans.

Les obres a la Bonavista van començar el juny passat passat. A l´octubre ja es va obrir a la circulació, encara que amb tan sols un dels dos carrils de circulació previstos. A partir d´aquí els treballs es van centrar als carrers de l´entorn per relligar-los amb la nova estructura. Ara s´encara la darrera fase dels treballs.

Quedarà per fer el parc, una vorera de la carretera de Santpedor i temes relacionats amb amb jardineria. La inauguració oficial no es farà fins el cap de setmana del 17 i 18 de març amb un acte obert a tota la ciutadania.