Mémora, el grup funerari al qual pertany Fontal, obrirà aquest dijous a Manresa un espai de suport a les famílies que han perdut un ésser estimat.

Estarà ubicat al número 10 del carrer Carrió de Manresa i ja començarà a funcionar tot i que la inauguració oficial tindrà lloc durant el mes de març. Aquest espai està pensat i dissenyat per donar suport a les famílies i a tots els professionals que tenen cura d'elles quan algun dels seus membres es troba en el procés final de vida.

Funcionarà de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre. Hi haurà una educadora social especialitzada en els serveis integrals per a l'envelliment actiu. S'oferiran tallers gratuïts a càrrec d'especialistes. Al març es tractarà el tema de la sexualitat i la gent gran; a l'abril, la gestió de les emocions; al maig, la soledat en la gent gran i al juny es deixaran escrits records en una activitat de gestió de la memòria.

D'altra banda, Mémora presenta avui oficialment la seva fundació a l'auditori de la Fundació Botín, a Madrid. Serà en el marc de la jornada Ciutats compassives-Ciutats cuidadores, que són ciutats o municipis que presten especial atenció a persones amb malalties en estat avançat, alta dependència o en procés de finalitzar la seva vida, així com als seus familiars, a través de xarxes comunitàries que permetin tenir cura d'aquest grup de persones.

Al conjunt de l'estat espanyol hi ha quatre municipis inclosos en aquest projecte internacional: Madrid, Sevilla, Santurtzi i Vic.