Antoni Bassas, periodista i membre de l'equip directiu del diari ARA, tornarà a Manresa el mes vinent per protagonitzar una de les xerradesde la 4a edició del Fòrum Manresa 2022 Ignàgora, que s'estrena aquest dijous, dia 1 de març, i que organitzen l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC. Bassas va fer el pregó institucional de la Festa Major de Manresa 2017.

Els companys que van inspirar sant Ignasi, la veritat en el periodisme, les causes del bisbe Casaldàliga i l'estimació en la relació entre pares i fills són els quatre temes d'Ignàgora, que tindrà lloc els dies 1 i 15 de març, 6 d'abril i 9 de maig.

El dijous 1 de març serà el torn del jesuïta Xavier Melloni, que reflexionarà sobre «Sant Ignasi i els companys font de d'espiritualitat ignasiana». El dijous 15 de març, el periodista Antoni Bassas parlarà de «Periodisme: és possible l'objectivitat? una reflexió a l'entorn de la demanda de veritat en la informació». Ambdues seran al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (abans Casa d'Exercicis), al camí de la Cova. El divendres 6 d'abril, la pedagoga brasilera Isabel Aparecida Félix tractarà el tema «Dona i valors. Seguint les causes del bisbe Casaldàliga», a la Sala d'actes del Casino. Finalment, el dimecres 9 de maig, la manresana Mercè Congangla, oferirà la xerrada «Estima'm perquè me'n pugui anar (pares capa, infants capa)», a l'Espai Plana de l'Om.

Totes quatre començaran a les 7 de la tarda.