Manresa ha viscut una de les edicions més multitudinàries de la Fira de l'Aixada dels darrers anys. I ha estat possible a un creixement dels visitants de fora de la comarca. Els tècnics dels punts d'atenció turística de la ciutat asseguren que han atès més persones que altres anys provinents d'altres punts de Catalunya, sobretot de l'àrea metropolitana, que preguntaven per les activitats i les zones que s'havien de visitar.

L'alta afluència de públic es va fer patent ja dissabte al matí, amb una plaça Major a vessar i amb els carrers que hi donen accés també plens. De fet, caminar dissabte a la tarda pels carrers Sobrerroca i Sant Miquel era realment complicat per als que tenien pressa, la gentada impedia desplaçar-se de la plaça Major a la plana de l'Om amb celeritat.

Els propers dies, des de Turisme es facilitarà la xifra de la quantitat de persones que han passat per la fira aquest cap de setmana, però asseguren que la participació ha estat «molt alta». La coordinadora de turisme de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Sònia Martín, apunta que s'ha aconseguit incrementar «d'una manera important» el nombre de visitants de fora del Bages perquè «s'ha fet una campanya intensa per promocionar el certamen arreu de Catalunya a través de mitjans nacionals», afirma.

De fet, al llarg del cap de setmana ha estat fàcil veure persones que s'orientaven pel Barri Antic de la ciutat, l'espai on té lloc la Fira de l'Aixada, amb mapes de la ciutat. Les recreacions històriques de la plaça Major i del parc la Seu també han tingut un públic nombrós els dos dies.