El catedràtic i professor manresà Ignasi Bajona Oliveras ha mort a l'edat de 90 anys. Bajona va ser director de l'institut Lluís de Peguera del 1977 al 1981. El seu funeral tindrà lloc aquest dilluns, 12 de març, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Crist Rei de Manresa.

Bajona va ser l'autor del llibre "L'institut Lluís de Peguera de Manresa. 75 anys d'activitat docent 1927-2002" amb més de cent fotografies de totes les èpoques. En aquell moment va ser una de les dues úniques publicacions dedicades exclusivament a la història del Peguera, conjuntament amb la què l'institut va publicar el 1987 coincidint amb el seixantè aniversari.

Bajona va ser alumne, professor i director del Lluís de Peguera i va formar part de la primera promoció que hi va haver després de la guerra, l'any 1939. En total, més de 40 anys de relació amb el centre.

Catedràtic de Llengua i Literatura Espanyoles, Bajona també és autor d'un llibre sobre l'antic col·legi Sant Ignasi de Manresa, funday en el primer terç del segle XVII, titulat "L'antic col·legi de Sant Ignasi de Manresa".

Bajona es va doctorar en Filologia Romànica i el seu llibre sobre el Peguera va ser presentat per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Carme-Laura Gil.

L'any 2014, el Montepio de Conductors de Manresa va homenatjar Bajona al costat de l’expresident de l’entitat i exalcalde de Manresa Ramon Roqueta -recentment traspassat- i el cos de Bombers. Va ser amb motiu de la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors.

El reconeixement es va fer en un acte a la seu del Montepio durant el qual el president de l’entitat,Joan Bertran, va destacarla trajectòria professional i humana de Bajona.