Després de mesos de treball i dies després de l'obertura total al trànsit a la nova plaça de la Bonavista, aquest cèntric punt neuràlgic de Manresa viurà aquest diumenge, 18 de març, un acte festiu d'estrena, obert a tota la ciutadania, per celebrar la urbanització d'un nus de comunicació viari molt important per a la ciutat, que dóna resposta a un necessitat històrica, i també del parc de l'entorn, un pulmó verd de 3.000 m2.

Atesa la significació de l'estrena d'aquesta obra, l'Ajuntament de Manresa, amb el suport de les associacions de veïns dels barris de Vic-Remei, Passeig i Rodalies, i Carretera de Santpedor, així com l'Associació de Comerciants de la Carretera de Vic, ha organitzat una matinal farcida d'activitats per celebrar la posada de llarg d'aquest espai.

L'acte oficial tindrà lloc a les 12 del migdia amb la presència i els parlaments de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l'alcalde de Manresa; Valentí Junyent; el regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy; i representants veïnals i dels comerciants vinculats a aquest entorn.

Prèviament, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc una xocolatada, jocs infantils amb el CAE, taller de gegants amb els Geganters de Manresa i un concurs infantil de dibuix organitzat per l'Associació de Comerciants de la Carretera de Vic. A les 11.45 h., també hi ha prevista una actuació de l'orquestra infantil Pizzicants de l'escola Pare Algué. Els actes són gratuïts i oberts a tothom.Les obres van arrencar l'abril de l'any passat

El projecte de la Bonavista van començar l'abril de l'any passat, quan es van iniciar les obres en enderrocar la finca de la carretera de Vic, 102. D'aquesta manera es deixava l'espai lliure necessari per fer-hi la rotonda. Feia més de 30 anys que l'Ajuntament de Manresa havia començat a comprar les finques de la zona.

El juny es van iniciar les obres que es van centrar en el subsòl, ja que la Bonavista no és tan sols un dels principals nusos de comunicació sinó també de serveis com l'aigua i el clavegueram. A l'octubre ja es va obrir la rotonda de manera provisional, amb un dels dos carrils de circulació previstos.

El 19 de febrer passat, un cop finalitzats els treballs de pavimentació, la rotonda va obrir els dos carrils i va estrenar la senyalització i semaforització. Les obres van culminar definitivament la setmana passada amb la finalització d'un últim tram de vorera i el restabliment del doble sentit a l'enllaç amb la carretera de Santpedor.

A banda de la rotonda, l'obra ha inclòs també la transformació de tot l'espai públic comprès entre el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, la carretera de Vic i el carrer del Bisbe Comas, uns. En aquest gran triangle s'ha eliminat l'anterior sistema viari actual, i queda ordenat com una nova plaça de més de 3.000 metres quadrats, amb el parc infantil que ja hi havia però traslladat uns metres, i amb 160 arbres, un autèntic nou pulmó verd a la ciutat.

El pressupost global del projecte d'urbanització ha estat de 1.696.684,48 euros, dels quals 1.580.000 euros han estat aportats a través del conveni amb la Diputació de Barcelona.