Aquest dijous, la sala d'actes d'UManresa-FUB acollirà la novena edició de la Jornada de Geriatria del Bages, organitzada conjuntament per Sant Andreu Salut i la Fundació Althaia. En aquesta ocasió, la conferència central la protagonitzarà Joan Cornet, director de l'European Connected Health Alliance-HUB Barcelona, que abordarà la utilització de tecnologies digitals en els serveis de salut orientats a pacients d'edat avançada.

Joan Cornet posarà el colofó a una jornada amb altres al·licients de gran interès, eminentment focalitzats en la centralitat de l'usuari (User Centricity) que s'imposa i es consolida en el sector sanitari, un concepte que camina cap a una personalització cada vegada més acurada dels tractaments i la màxima humanització de l'atenció. En aquesta línia transversal aniran dirigits els continguts de la jornada, que preveu reunir prop de 200 professionals del sector sanitari i sociosanitari de les comarques centrals.

Després de la presentació, una primera taula rodona tractarà l'experiència en Oncogeriatria a l'Hospital del Mar de Barcelona, a càrrec de la doctora Maria Pi-Figueras i la infermera Anna M. Digón. La segona taula rodona tractarà l'atenció intermèdia geriàtrica, amb el debat sobre la conveniència de tenir els pacients ingressats o al domicili. En parlaran el doctor Miquel Àngel Mas (Institut Català de la Salut) i la doctora Íngrid Bullich (infermera geriàtrica, Pla director sociosanitari del Departament de Salut).

La clausura serà a càrrec del director general de Sant Andreu Salut, Manel Valls; el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells; i la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.